ایتالیایی برای مبتدیان ( Italian for Beginners )
این فیلم داستان شش آدم تنها تو دانمارکه که رفت آمدشون تو کلیسا، رستوران، هتل و تو کلاس زبان ایتالیایی، اونا رو به هم نزدیک میکنه و باعث میشه تنهایی و غم و اندوهشون رو با عشق به هم از بین ببرن.
جورگن مورتنسن (Jørgen Mortensen) مدیر هتل، آدم میانسال و خجالتی، که دلباخته جولیا (Giulia)، دختر جون ایتالیایی که تو یه رستوران ایتالیایی کارمیکنه، و همیشه دعا میکنه که یه شوهر گیرش بیاد، هست.
المپینا (Olympia) فروشنده نه چندان جذاب مغازه شیرینی فروشی که با پدر غرغروش زندگی میکنه و عاشق آندرس (Andreas)، کشیشی که به تازگی همسرشو از دست داده و به شهر اونا اومده، شده.
کارن (Karen) هم آرایشگریه که یه مادر الکلی و مریض احوال داره. اونم هال فین (Hal-Finn) رو دوست داره، مسئول رستوران هتل که به خاطر بد خلقی هاش، زیاد دوم نمیاره و اخراج میشه. جورگن تنها دوست صمیمیشه.
راستش تا وقتی این فیلم رو ندیده بودم نمیدونستم منظور از دوگما 95 (Dogma 95) که اول فیلم رو ش تاکید میشه چیه؟!
ظاهرا این اصطلاح به فیلمهایی اطلاق میشه که با دوربینهای دستی فیلمبرداری میشن و از نور و صدای طبیعی استفاده میکنن و هیچ جلوه ویژه ای درشون بکار نمیره!… در کنار این همه باید زبون غریب دانمارکی رو هم تحمل کنید!
این نکته ها شاید باعث بشه که بی خیال دیدن این فیلم بشید، اما اگه کمی صبور باشید، این فیلم شما رو لحظه به لحظه بیشتر جذب میکنه و حتی گاهی وقتها غافلگیرتون میکنه.
یه داستان آزاد عاشقانه، مرگ، مردم عادی، کسانی که قهرمان نیستند و اغلب بازنده ان… و دانمارکیهایی که سعی میکنن ایتالیایی حرف بزنن، همه باعث شده که فیلم بسیار جذاب از کار دربیاد.
این فیلم محصول سال 2000 دانمارکه و جوایز متعددی رو صاحب شده که معتبرترینش خرس نقره ای جشنواره برلین تو سال 2001 بوده.