Silvio Berlusconi (1936)
سیلویو برلوسکنی نخست وزیر سابق ایتالیا و مرد قدرتمند رسانه های ایتالیاست. از شما دعوت میکنم همراه هم مروری بر زندگینامه جالب او داشته باشیم.
وی در سال 1961 در رشته حقوق از دانشگاه میلان فارغ التحصیل شد. برای پرداخت هزینه تحصیلات، مدتی فروشنده دوره گرد جاروبرقی بود و خانه به خانه به دنبال مشتری میگشت، سپس همراه با گروهی که تشکیل داده بود به خوانندگی در کشتیهای تابستانی پرداخت. در زمان دانشجویی با بتینو کراکسی آشنا شد، کسی که بعدها رهبر حزب سوسیالیست و سپس نخست وزیر ایتالیا شد.
پس از فارغ التحصیلی یک شرکت ساختمانی تاسیس کرد که با موفقیت زیادی روبرو شد و توانست با انجام انواع پروژه های تجاری و مسکونی رشد قابل توجهی پیدا کند. در سال 1969 شهرکی به نام میلان 2 در شمال میلان ساخت. دردهه 1970 علاقه او تغییر کرد و سعی در ساخت یک امپراتوری رسانه نمود. در ابتدا در سال 1974 یک شبکه تلوزیون کابلی برای شهرک خود به نام تله میلان راه اندازی کرد و بعد از آن نیز شبکه ای از ایستگاههای تلوزیونی محلی تاسیس کرد که اکثر مناطق ایتالیا را پوشش میداد. در سال 1994 او صاحب شرکتی بود که بزرگترین شرکت چندرسانه ای ایتالیا محسوب میشد و هم اکنون با نام مدیاست شناخته میشود و شامل سه تلوزیون خصوصی، دو روزنامه، چندین مجله، یک شرکت انتشاراتی، فروشگاههای زنجیره ای، باشگاه فوتبال آس میلان، به علاوه یک سری از شرکتهای مالی و بیمه ای است.
با موفقیت وی در عرضه تجارت، سیلویو برلوسکنی خودش را به کراکسی که با پرده برداری از فساد سیاستمداران آنها را تحت فشار قرار داده بود نزدیک کرد. او در سال 1994 حزب فورزا ایتالیا که نامش را از یک ترانه معروف فوتبالی به نام بزن بریم ایتالیا گرفته بود، را تاسیس میکند و با یک گروه شمالی محافظه کار متحد میشود. حزب برلسکنی و متحدانش در انتخابات 1994 پیروز شده و وی به سمت نخست وزیری برگزیده میشود هرچند که هفت ماه بعد به دلیل از هم پاشیده شدن دولت ائتلافی مجبور به استفا شد.
به دنبال این استفا، برلوسکنی بارها سعی در تشکیل دولت دیگری برمیآید و سعی میکند که توجه منتقدین را از شکست سیاسیش به موفقیتهای رسانه ای و تجاریش جلب کند.
در سال 1997 به علت تقلب در حسابداری 16 ماه از کار معلق و در سال 1998 هم به دلیل رشوه دادن به ماموران مالیاتی به 33 ماه زندان محکوم شد هرچند وی موفق به لغو این حکم میگردد.
پس از پیوستگی با یک گروه محافظه کار در سال 2001 دوباره به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. در همان سال میزبان گروه هشت در شهر ژنو شده و در سه روز برگزاری این جلسه ایتالیا شاهد برخوردهای خونینی بین پلیس و معترضین بود.
پس از حمله 11 سپتامبر بر علیه آمریکا در سال 2001، سیلویو برلوسکنی سعی کرد که اتحادی بر علیه تروریسم جهانی ایجاد کند، اما پس از اعلام اینکه فرهنگ غرب به فرهنگ اسلام برتری دارد، از سوی بسیاری از رهبران جهان مورد انتقاد و نکوهش قرار گرفت.